Palveluni ja tulevat kurssini

Palveluni:

 • Toimiva perhe -kurssi
 • mindfulness-kurssit vanhemmille ja lapsille
 • vuorovaikutus- ja tunnetaitoluennot  tarpeen mukaan (esimerkiksi tyhy- ja koulutuspäiviin, vanhempainiltoihin ja muihin tilaisuuksiin)

  TOIMIVA PERHE

Toimiva perhe on yhdysvaltalaisen psykologin ja kouluttajan Thomas Gordonin kehittämä tutkittu ja vuosien kokemuksella kehitetty kurssi. Gordon on ollut kolmesti ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, koska hänen käytännön rauhantyötään pidetään niin korkeassa arvossa.

Toimiva perhe -kurssilla harjoitellaan rakentavaa vuorovaikutusta perheille tyypillisissä tilanteissa. Kurssi helpottaa kanssakäymistä ja lisää näin hyvinvointia ja lähentää rakkaiden kanssa. Kun vanhempien tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat kunnossa, kehittyvät myös lasten tunnetaidot.

Kokonaisuus kestää 24 x 45 min ja se jakautuu tyypillisesti neljälle viikonlopulle. Kurssille voi osallistua vanhempi yksin tai yhdessä useampi vanhempi. Myös esimerkiksi isovanhemmat, kummit ja päiväkodin työntekijät sekä muut lasten kanssa läheisesti tekemisissä olevat ovat kokeneet kurssin kovin hyödylliseksi. Tehtävät tehdään yksin, pareittan muiden kurssilaisten kanssa ja pienryhmissä. Kurssille tullakseen perheen ei tarvitse edustaa kaikkein tavallisinta ydinperhettä.

* HELSINKI: Seuraava Toimiva perhe -kurssi järjestetään Puistolan MLL:ssä syys–lokakuussa 2018! Kurssi on kahdeksana peräkkäisenä maanantaina 2.9.–29.10.2018 klo 17.00–19.30 (tauko syyslomaviikolla). Lämpimästi tervetuloa! Lisään tähän linkin kurssin sivuille, kun se julkaistaan. 

Lisäksi Onni & hoivassa järjestetään aivan poikkeuksellisesti englanninkielinen Toimiva Perhe -kurssi eli Parent Effectiveness Training 6.–27.5.2018. Classes are taught over four consecutive Sundays at 10–15.45. The price for the 24-lesson course is 270 € / participant or 420 € / couple. Sign up and/or get more information at info@onnijahoiva.fi or 044 719 1708.

Kurssin palautteissa on sanottu muun muassa näin: “Pidin erityisesti tiiviistä ryhmästä, keskusteluista, rytmistä, itse asiasta. Ohjaaja oli empaattinen, asiantunteva, mukava, avoin. Erinomainen kaikin puolin. Koen saaneeni paljon hyödyllisiä työkaluja arkeen, etenkin muttei pelkästään lasten kanssa. En ole enää omien hermojeni ja reaktiivisuuteni vanki vaan kykenen suhtautumaan kärsivällisesti ja rakentavasti useimpiin tilanteisiin. Kiitos!”

Alla oleville kursseille ilmoittaudutaan suoraan järjestävän tahon kanssa. Lisätiedot ovat kunkin kurssin kohdalla.

Seuraavat Toimiva perhe -tilauskurssini:

 • Helsingissä Onni & hoivassa englanninkielisenä toukokuussa
 • Kempeleen MLL:ssä  huhti–toukokuussa
 • Porissa Lapsis ry:ssä maalis–huhtikuussa
 • Puistolan MLL:ssä syys–lokakuussa

  Toimiva Perhe -kursseja järjestän yhteistyössä muun muassa näiden tahojen kanssa: MLL Kempele, MLL Järvenpää, MLL Puistola, MLL Pihjalamäki, MLL Seinäjoki, Suojasa ry (Oulu), Liekku ry ja Joensuun Perheentalo, Tampereen Napapiiri ja Lapsis ry (Pori). Jos haluat alueellesi kurssin, voit lähestyä esimerkiksi MLL:n paikallisjärjestöä tai Pelastakaa Lapset ry:n osastoon yhteistyöstä!

  * IHANA PERHE -VERKKOKURSSI
  ! Neljäviikkoinen verkkokurssi on myynnissä nyt. Kurssi on loistava ajatus myös lahjaksi. Kurssin teemoina ovat vanhemman hyvinvointi ja rajat, ristiriitatilanteiden helpottaminen, vuorovaikutus, mindfulness ja läsnäoleva kuuntelu.Kurssi sisältää neljän viikon opetusmateriaalit videon, äänitteen ja kirjallisen tiedoston muodossa sekä niin kirjallisia kuin mindfulness-tehtäviä. Tästä kurssista on konkreettista hyötyä koko perheen hyvinvoinnille! Verkkokauppaan pääset tästä. Kurssi on mindfulness- ja vuorovaikutuskurssi vanhemmille. Voimavaroja arkeen ja keinoja ristiriitatilanteeseen niin, että koko perhe on onnellisempi ja joustavampi. Lämpimästi tervetuloa! Tykkää Ihanasta perheestä myös Facebookissa!